LEO Pharma

LEO Pharma is opgericht in 1908 door August Kongsted, eigenaar van de Lovenapotheek in Kopenhagen. In de afgelopen 100 jaar heeft LEO Pharma een wezenlijke bijdrage geleverd aan de opkomst van de Deense en wereldwijde farmaceutische industrie door het ontwikkelen en produceren van producten onder het LEO handelsmerk. Wetenschappelijk onderzoek en innovatie op het gebied van geneesmiddelen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld.

LEO Pharma is wereldwijd gekend als een bedrijf dat zich sterk focust op de behandeling van trombo-embolische aandoeningen, psoriasis en huidinfecties. LEO Pharma is een volledig onafhankelijke organisatie die voor 100% in handen is van de LEO Foundation. LEO Pharma is vertegenwoordigd in meer dan 90 landen wereldwijd en heeft 3.000 werknemers in dienst, waarvan 1.200 in Denemarken waar het hoofdkantoor gevestigd is. Er zijn productie-eenheden in Denemarken, Frankrijk en Ierland.

LEO Pharma’s doelstelling is om altijd de nieuwste en beste behandelmethoden aan te bieden, omdat alle patiënten recht hebben op een beter en kwalitatief leven.

LEO Pharma is voor 100 procent in handen van een stichting. De LEO stichting is een onafhankelijke instelling met als doelstelling het ontwikkelen en handhaven van LEO Pharma’s status als een onafhankelijk farmaceutisch bedrijf.

Met andere woorden, LEO Pharma is niet afhankelijk van extern kapitaal en heeft geen aandeelhouders, waardoor de stabiliteit wordt geboden om zich te kunnen richten op haar lange termijn ontwikkelingen binnen het vakgebied van Critical Care en dermatologie. Winst wordt direct geïnvesteerd in research & development.

Wij beogen slechts één doel: de kwaliteit van het leven.

afdrukkenAfdrukken